Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu

Posted by on Sty 29, 2014 in Kulinaria | 0 comments

Grzanki na śniadanie

Niektórzy na śniadania preferują naprawdę wykwintne dania. Jeżeli kogoś stać na tego typu posiłki, to nie ma się właściwie, czego przyczepić, ale znacznie zdrowiej jest zjeść coś pożywnego. Znacznie częściej sięgamy na śniadanie po płatki kukurydziane lub mussli z owocami. Mleczne przetwory są bardzo zdrowe, zwłaszcza na śniadania. Każdy chyba jadł płatki owsiane, to też doskonała forma na codzienne śniadania. Najczęściej, jednak sięga się po kanapki z wędlina lub serem.13 Można znacznie urozmaicić te kanapkowe party, wystarczy zrobić grzanki lub tosty, w zależności od tego czy ktoś posiada toster. Takie grzanki można jeść na ciepło, ale także na zimno. Szczególnie smaczne są grzanki z kurczakiem, serem i ananasem, ale można je przygotowywać według własnych upodobań. Doskonale smakują z sosem czosnkowym,, który podkreśli smak każdej grzanki na ciepło. Takie grzanki, typowo z tostera można jeść też z masłem i miodem lub dżemem. Grzanki są bardzo chrupiące, są alternatywą na nudne śniadania.