Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu

Posted by on Sty 29, 2014 in Kulinaria | 0 comments

Angielskie śniadanie

Jest wiele rodzajów bardzo smacznych i pełnowartościowych posiłków, które serwowane są na śniadanie. Warto zagłębić się i dowiedzieć troszkę więcej na temat europejskich śniadań. Wiadomo, że we Francji, śniadania maja wyjątkową wagę- są utożsamiane z lekkim i delikatnym, ale wykwintnym posiłkiem. We francuskich restauracjach podaje się przede wszystkim świeżo wypiekane croissanty, które zjada się z masełkiem i konfiturami. Do picia najczęściej podaje się kawę lub gorącą czekoladę. Bardzo modne stało się także picie soków do śniadania, co bardzo cieszy dietetyków.25 Soki zawierają mnóstwo witamin i składników odżywczych. Angielskie śniadanie znacznie różni się od typowego europejskiego śniadania (francuskiego). Anglicy lubią posilić się. Na śniadania podaje się im, smażone plastry bekonu, jajka sadzone, tosty z masłem i kawę do picia. Takie śniadanie kojarzy się przede wszystkim z ciężkością, ale na pewno jedzone w umiarze nie przysporzy żadnych problemów. Angielskie śniadanie jest przede wszystkim syte i niestety bogate w tłuszcz.